zondag 31 juli 2016

Open Stal

Voor de 45ste keer wordt er Open Stal georganiseerd in Oldeberkoop (Friesland) en we waren er nog nooit geweest. Tijd om een keer te gaan dus. Je koopt je entreebewijs bij een kiosk in het centrum van het dorp en loopt of fietst de route.
Wij gingen te voet, het weer was verrassend mooi en zo zagen wij in schuren en ateliers, de mooiste kunstwerken voorbij komen. Hier staan we bij en in het Atelier van de voorzitter, Peter Hiemstra. We kenden Peter al van iets anders, maar zijn werk hadden we nog nooit gezien.
Dit werk is van Martin de Jong, het hangt ook in hetzelfde Atelier.
De route is circa 2 kilometer lang en en duurt nog tot en met zondag 21 augustus 2016. Dagelijks geopend van 13.00 - 18.00 uur, ook op zondag. 
De beelden van onze vriendin Marieke Geerlings moesten door mij ook nader bestudeerd worden. De beeldengroep "Seven" is door haar gemaakt en het verbeeld de ijdelheid, de afgunst, de vraatzucht, de gierigheid, de luiheid, de woede en de onkuisheid.
Tevens zie je in deze locatie ( MFA MeJander) ook nog textiele recycling, zoals dit en
en dit......gemaakt van handdoeken........!
Bovendien kom je in dit wonderschone dorp ook nog het Textielinstituut Hawar tegen, waar geëxposeerd wordt door Carolien Adriaansche en Thea Zweerink. Wedden dat je er niet zonder een aankoop weer vandaan komt.......?

kaartenquiltje

Regelmatig heb ik hier en daar gevraagd wat iedereen met de fabric-cards deed, die men had gekregen van anderen. Ik heb echt een tas vol ervan. Juist omdat het werk van anderen is, durfde ik het niet zo goed aan om er iets mee te doen. Maar per slot van rekening zijn ze nu van mij en mag ik er mee doen wat ik wil. Ik heb er inmiddels 18 stuks verkleind naar 12x12 cm en er vervolgens een quiltje van gemaakt. De achterkant valt dan wel weg en weet ik niet meer van wie ik ze kreeg.Maar nu kan ik ze ophangen en er van genieten. Met de rest van de kaarten heb ik nog andere plannen. Het zal even duren, maar het komt er wel.