maandag 12 september 2016

geweldig leuk weekend

We hebben een geweldig leuk weekend achter de rug, in Rotterdam bij onze vrienden. Vrijdagmiddag gingen we genieten van de expositie Botero in de Kunsthal.
De kunst van Botero staat letterlijk bol van het Latijns Amerikaanse leven. De reusachtige, opgeblazen lichamen en voorwerpen lijken ondanks hun omvang gewichtloos en daardoor soms zelfs te zweven. Dit volume is een vast onderdeel van Botero’s werk en geeft zijn kunst iets overdadigs, met nu eens een komisch en dan weer een ontroerend effect
Zo staat het allemaal omschreven op het Internet.  
Hij maakte niet alleen schilderijen, maar ook beelden, zoals dit "vogeltje" (kijk eens naar de poten en dan is het bepaald geen vogeltje te noemen.....)
Naast de expo van Botero's werk was er ook een expo over het 20-jarig bestaan van de Erasmusbrug en daar kwamen we ook deze prachtige quilt tegen, gemaakt door Andrea de Jong.

Zaterdagmorgen togen we naar de Laurenskerk, waar de 2-jaarlijkse Art-fair werd gehouden, met werk van opkomende kunstenaars. Uit bovenstaande schilderijen valt voor mij weer heel wat inspiratie te halen.
Toen ik van dit werk een foto maakte scheen de zon door de kerkramen en maakte het kunstwerk nog mooier door de weerspiegeling. Ook de kunstenares was verbaasd, dat ik dat zag gebeuren.
Daarna zijn we met de metro naar Capelle a/d IJssel gereisd voor een kunstmarkt, wat eigenlijk een aanfluiting was, zo klein was het maar wel met een prachtige band en dames-zanggroep. Terug in Rotterdam hebben we nog even de Markthal aangedaan en vervolgens zijn we via de markt op een terras beland. 's Avonds hebben we gezellig en heerlijk gegeten bij 
Zondagmorgen togen we richting Belastingmuseum. Nooit gedacht dat dat interessant zou zijn.
Vervolgens liepen we richting het Euromastpark waar een Lifestyle markt gaande was. Ook daar hebben we ons een paar uurtjes prima vermaakt met het bekijken van de stands van jonge ondernemers. Een hapje en een drankje genomen en toen weer verder via de Maastunnel (1 kilometer lopen naar Rotterdam Zuid). 
In de wijk Charlois staat dit kasteel/restaurant, waar we in de tuin hebben genoten van prachtige muziek van een Shantykoor en de Senioren Bigband.


Ons uitstapje naar Rotterdam zat er weer op....... moe en voldaan reden we lekker 1e klas met de trein naar Zuid-Oost Drenthe, terugkijkend op een vol, maar heerlijk weekend. 

5 opmerkingen:

karin zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

tiny zei

Dat was een heel druk weekend, maar jullie hebben leuke dingen gezien, de foto met de zon is prachtig gelukt. En dan op stand (lol) terug reizen is wel heel lux hoor. Groetjes Tiny

Monica zei

Leuk om 'mijn' buurstad eens te zien en horen vertellen door een toeriste, hoop dat de expo Botero nog is als ik weer terug in Nederland ben.

els zei

Wat een heerlijk weekend met zoveel kunst en cultuur. Op het werk van Botero ben ik verliefd geraakt in Colombia. Je komt het daar overal tegen en vooral in Medellin op de Plaza Botero.
Fijn dat jullie zo genoten hebben.

Hannie de Beer zei

Een weekend vol kunst en cultuur!
Leuk , de tt van Botero, wij zagen die enkele weken geleden. En de markthal is altijd leuk om doorheen te lopen, zeker als het tegelijk weekmarkt is buiten ! Ook wij hebben genoten tijdens ons weekend op de SS Rotterdam. Wat is dit toch een leuke stad !