vrijdag 29 mei 2015

Tja.......?????

Toen ik vandaag mijn laatst gemaakte receptenquiltje op Facebook toonde, werd het aangeduid als "hitsig" en ""Adamsplant" en misschien heeft men er nog veel meer van gedacht, maar ik kan het ook niet helpen dat een courgette er zo uit ziet toch.......? Misschien was de stofkeuze niet goed...haha.....maar alle gekheid op een stokkie (eh...wat zeg ik nou weer...?) dit quiltje maakte ik voor Olga en ging vandaag op de post. De bloem is gemaakt van het materiaal wat vaak om een boeket bloemen zit.
Het recept is een courgette-zoetzuur, een mogelijkheid om dit jaar eens van de vele courgettes af te komen, vooral wanneer je ze zelf kweekt.
Voor Gerrie maakte ik deze "gevilte" verjaardagskaart. De kleur is wat moeilijk om het goed op de foto te krijgen.

maandag 18 mei 2015

Mijn paarse mysterykaart voor.....

....Christel (moet er onderhand wel zijn). Geheel gemaakt van allerlei soorten kant, wat ik bewerkte met stofverf en Neocolor 11 krijt. Wel had ik eerst de ondergrond geverfd.

donderdag 14 mei 2015

Twee nieuwe ruilkaarten

Onze opdracht voor de maand april was : de kleur paars, met kant en knoopjes. Liesbeth maakte deze mooie voor mij, alhoewel er twee knopen op behoorden te zitten, was er eentje (waarschijnlijk) vermorzeld onder de frankeermachine van tante Post. Ik heb de kaart gedraaid en zo komt die ene ""opzichtige" knoop, (volgens Liesbeth) nog beter uit. Ieder nadeel heb zo z'n voordeel......
Van Ritva, uit Finland, kwam deze prachtige Matroushka aangewaaid. Ritva kan prachtig borduren, kijk eens hoe klein die steekjes zijn.  Het kransje op het hoofd is frivolité dacht ik. Ook dat is waarschijnlijk een specialiteit van haar, want ik kreeg ook nog een verjaardagskaart met deze techniek...maar die laat ik later zien.

vrijdag 8 mei 2015

Traditioneel borduurwerk

Dit is een traditioneel borduurwerk van het eiland Marken (onderkant). Ritva, van de Fiber Fevergroep heeft als thema tradioneel werk van het land waarin je woont.  Ik borduurde het naar een motief dat is te vinden op deze site. Aangezien de motieven altijd in het zwart geborduurd worden had ik al voor een lichtblauwe ondergrond gezorgd, maar nog was het mij te somber. Op een andere leuke site, kwam ik het Marker-lint tegen en dan is een keuze gauw gemaakt. Bestellen en toevoegen. Het is inmiddels in Finland aangekomen.

zondag 3 mei 2015

receptenquiltje


Voor Riet maakte ik dit receptenquiltje. Ik koos voor blauw/wit, omdat het over Griekse gehakballetjes gaat.....