zaterdag 21 februari 2015

Het volgende receptenquiltje


Deze is bestemd voor Mia en is gisteren op de post gegaan. De techniek die ik gebruikte kun je ook zien bij Hannie en Christel. Het was de eerste keer dat ik hier gebruik van maakte, maar deed dat met heel veel plezier. Stof verven is nooit echt mijn ding geweest, even als het doorquilten van een werk(je). Mijn machine gaf problemen bij het quilten op een proefstukje (lussen aan de achterkant), maar met het inroepen van hulp van Marjan, één van mijn vriendinnen, kwam het snel weer goed.
Het recept is voor een bananen-pannenkoek. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel een goed idee, dat binnenkort eens te gaan doen. Overigens heb ik de hachee van Hannie (vorig blogje), deze week (met Carnaval) wél gemaakt en het smaakte fantastich......maak ik beslist nog eens !

zaterdag 14 februari 2015

Handwerkbeurs

Gisteren ben ik met vriendin Alma, naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest en zie daar, dit was mijn score. Wat was het druk, we waren er tegen half elf en je kon op de koppen lopen, zoals dat heet. Ja.....heet werd het er ook snel.....zo warm dat er dames in hemdjes rondliepen.
Dat zal met de Stoffenspektakel, over enkele weken, wel weer anders zijn, dan is het er vaak zo koud, dat je je bijna in de koude buitenlucht waant......vreemd fenomeen, die IJsselhallen.....!
Het was gisteren zo wie zo prachtig weer, ook al heb ik daar dan weinig van meegekregen. In onze tuin bloeit de Hamaemelis al weer volop. Dat is vroeg voor dit soort, volgens de boeken hoort deze vanaf eind februari pas in bloei te komen. Ook heb ik al enige krokussen en winterakonieten zien bloeien. Zal het weer zo'n vroege zomer worden....? 

maandag 9 februari 2015

En breien.....

doe ik zo af en toe ook nog. Sokjes/kniekousjes voor onze jongste kleinzoon van bijna drie maanden. Hij kreeg koude voetjes/beentjes in de draagdoek, daarom vroeg zijn moeder of ik ook sokken breien kon. Dit model is op twee naalden gebreid en daarna met een naad gesloten.
Hier zie je Thijs met een blauwe variatie.

vrijdag 6 februari 2015

Mysterykaart voor.....

Tineke H. De opdracht was, maak een kaart van 15 x 15 cm met blauw, draadjes, stempels en plastic. Stempels heb ik wel, maar niet dat wat ik zocht, deze stempel is gemaakt met een knoop op een kurk. Het plastic is enigszins vervormd door het te verwarmen met de strijkijzer. De draadjes heb ik, net als de vorige kaarten, met Soluvlies aan elkaar bevestigd.

dinsdag 3 februari 2015

productieve middag

Eerst wat stempels gemaakt van een paar knopen, die ik met een knopspeld vastzette op een kurk.  Daarna de versiering gemaakt met gebruik van Soluvlies, draadjes en tyvek. Ook nog wat kraaltjes toegevoegd.
Op een zelfde manier, deze rode kaart gemaakt voor vriendin Alma, die morgen jarig is.