vrijdag 28 november 2014

de geboorte van

......... onze derde kleinzoon, alweer veertien dagen geleden, hield mij toch wel bezig de laatste tijd. Dan is het niet gemakkelijk je gedachten te bepalen bij een te maken receptenquiltje. 

Zes jaar geleden maakten wij een excursiereis naar Sardinië en Corsica en op dit eiland aten wij op een dag een maaltijdsoep, waarvan ik de ingrediënten zoveel mogelijk onthield, vooral omdat het zo lekker was. Thuis maakte ik er mijn eigen versie van en verdraaid, het smaakte ongeveer als tijdens die vakantie. Daarom heb ik het altijd "mijn Corsicaanse soep" genoemd.
De zee rondom het eiland, maakte ik van stroken en bedekte dat met zwarte tule, waarna ik alles vastzette. Het Eiland Corsica knipte ik uit een typisch Franse stof (met daarachter Vliesofix). 

woensdag 19 november 2014

een prachtige tentoonstelling........

.........in Bellingwolde, in het Museum de Oude Wolden. Alle groepen van "Duikvlucht" tonen hier hun werk, nog tot begin januari 2015 te bezichtigen.


Een hele wand met ansichtkaarten met "de groeten uit......"
Prachtig werk van Tineke Stolp (voormalig bibliothecaresse van het Quiltersgilde)
Een duo-quilt, waarvan ik jammergenoeg de namen van de maaksters niet heb genoteerd.

Als je meer werken van deze tentoonstelling wilt zien kijk dan eens bij Hannie. Ook zij laat zien dat een bezoek aan Bellingwolde echt de moeite waard is.

zaterdag 8 november 2014

allemaal steekjes......

De laatste tijd, laat ik niet vaak meer iets zien op dit Blog, dat betekent niet dat er niet gewerkt wordt hoor.....hier een aantal kaarten.
Er is er niet één gelijk aan de ander, maar voor elke kaart geldt, dat er met de machine én met de hand op wordt gewerkt. Een leuke bezigheid. Daarbij werk ik met machinegarens en handborduurgarens. Inmiddels heb ik er mooie borduurgarens bij gekregen en gekocht. Ik gebruik nu ook de garens van Tentakulum Painter's Thread (te koop bij haar en haar -hier kocht ik splijtgaren.)
Zo kan je een hele verzameling maken. Niemand krijgt een identieke kaart en het houdt mij van de straat.......