vrijdag 31 oktober 2014

Receptenquiltjes

Dit receptenquiltje mocht ik ontvangen van Aty, je raadt het misschien al, het is een ratatouillerecept......
met de ingrediënten waar ik van hou: paprika's, courgette, aubergine, ui en tomaten....heerlijk !
Dank je wel Aty.
Mijn receptenquiltje ging dit keer naar Jeanette. 
Het betreft mijn (ook door anderen zeer gewaardeerde) appelcake. Ze heeft het inmiddels ontvangen en berichtte mij, dat ze het zeer zeker een keer zal bakken.

zondag 12 oktober 2014

Ontvangen

Zoals ik al in een eerder blogje schreef, doe ik mee met een ruil van receptenquiltjes van de Fibermailgroep. Dit prachtig exemplaar mocht ik ontvangen van Leontien.
Op de achterkant een recept van een visgerecht. Nou ben ik niet zo "vissig" aangelegd, maar zal het waarschijnlijk wel gaan proberen. Ik hoop dat je hem ook kunt lezen, want de tekst is nogal klein afgedrukt. Dank je wel Leontien, ik ben er erg blij mee......!

vrijdag 10 oktober 2014

kaarten in serie

Op Facebook bij Madbird Textiles zag ik wat kaarten, enkel met een leuke achtergrondstof, machinesteken en wat steekjes met de hand gemaakt. 
Namaken doe ik natuurlijk niet.......
....maar wel mag ik die van haar  als inspiratiebron gebruiken...... (Dit zijn dan de mijne geworden).
De achtergrondstof is uit één lap, met verlopende kleuren. De kleuren van de kaarten kreeg ik maar niet mooi gefotografeerd, de kleur blauw benaderd in het echt het jeansblauw.

donderdag 2 oktober 2014

kaart n.a.v. schilderij

Deze kaart is gemaakt naar aanleiding van een schilderij van Minno, die hij ooit maakte op mijn verzoek. Onze slaapkamer heeft bepaald geen gemakkelijke kleurstelling en om daar dan iets voor te vinden, was moeilijk destijds. Bovendien is mijn mannetje erg kieskeurig m.b.t. de "muurvulling", dus mocht hij het zelf maken.
Ik lig er vaak naar te kijken, met de gedachte om er eens zelf wat mee te doen, voor een kaart.....vanochtend is dat dus gelukt. Het lijkt er in de verste verte niet op, maar toch...... (is mijn eigen versie).
Zoiets als deze had ik ook al langer in gedachten......een jurk, gemaakt door een "jurk".....hihi en ik had toch een rood lappie over......