donderdag 28 maart 2013


Ik vroeg mijn mannetje een schilderij voor mij te maken om onze gasten te laten weten, dat het niet zonder gevaar is om ons huis te betreden. De mogelijkheid is nl. zeer aanwezig dat je kleding er niet netter uit gaat zien. .....! Dit duo is er verantwoordelijk voor....je kan merken dat het Voorjaar gaat worden en daarom zijn ze sterk aan het verharen en ik heb een hele goede stofzuiger, maar zelfs die kan er niet tegenop schijnt het.....

dinsdag 26 maart 2013


Vanmiddag bracht ik deze kaart naar de brievenbus, ik kan nog niet zeggen voor wie hij bestemd is....morgen weet zij meer....! Deze gaat vanavond nog even mee naar onze vriendinnenquiltclub en mag dan ook op de post. Welke bestemming deze kaart gaat krijgen is mij nog niet bekend, maar dat hij een nieuwe eigenaar krijgt is duidelijk. Dan heb ik nog een vraagje voor jullie: wie weet van welk merk dit garen/of heel smal band met glitter is.Er zitten soms meerdere soorten in elkaar gedraaid. Ik kocht het op de Handwerkbeurs in Zwolle en volgens mij was de prijs € 4,95 per streng. Ik heb het begeleidend kaartje weggegooid....Ik heb al geruime tijd zitten Googlen, maar kan niks vinden in die trant. Je koopt het meestal in een strengetje.

vrijdag 22 maart 2013

Tweelingkaarten....


.....noem ik ze maar...., want ze zijn ongeveer gelijk. Even een ander ondergrondje en je hebt een totaal andere kaart.Ik kon er zowaar mijn zgn."voordeelgarens" op kwijt..... Iedereen heeft deze garens volgens mij wel in huis....ze worden meestal in de Boekenvoordeelzaken aangeboden en met Kerst laat je je graag verleiden door allerlei glitter en glamourspul. Zo ook ik dus, maar met het punchen kan ik ze heel goed gebruiken. De kleurrijke wol is van Lana Grossa en heet "Lei Flammato-Ragazza, ik heb nog even op internet gezocht, maar kan het nergens meer vinden.

donderdag 21 maart 2013

Eens iets anders gedaan....


....ja, dat kan ik ook nog.....ben het nog niet verleerd....! Ik heb vanmiddag andere kussenhoezen gemaakt. De vorige waren van dezelfde stof als de bank.....Ik wilde wat meer kleur in huis.....waar zou dat toch aan liggen..? Het gemis van het Voorjaar misschien...?

Deze week gekregen.....


......deze prachtige page van Catherine uit Australië,....bijna geen verschil met de foto, die ze meestuurde. Zo knap gedaan en het leuke van deze swap is dat iedereen het een uitdaging vindt om zichzelf te moeten neerzetten op stof. Dit is nog een kaart, die ik deze week maakte.

maandag 18 maart 2013

Twee geeltjes.....en wat ATC's

Beiden gepunched en vervolgens wat geborduurd. De verjaardagslijsten laten zien, dat er binnenkort weer wat verstuurd moet worden. Of het deze worden of nog andere, dat valt nog te bezien. 1.2.3. 4.(inmiddels verzonden) Ook heb ik de laatste tijd een paar ATC's gemaakt. Iets waar ik me nooit zo met verbonden voelde, maar sinds er een oproep werd gedaan op het forum van Art-quilten om deze dingen te gaan ruilen, heb ik mij toch maar bedacht. Ze zijn natuurlijk een stuk kleiner dan mijn kaarten (6,4 x 8,9 cm) maar ook dit lijkt wel weer een uitdaging.Vooralsnog zijn deze van resten gemaakt. De stelregel voor ATC's is dat ze zowel van papier, mixed media of stof mogen worden gemaakt en dat ze alleen geruild mogen worden. Nu nog wachten op mijn visitekaartjes, die ik vorige week bestelde. Die plak ik dan achter op de ATC' en kan de ruil beginnen.

donderdag 14 maart 2013

Zo mooi en lief......!

Waar heb ik dit lieve gebaar weer aan te danken....? Vorige week stuurde ik Ellen een paar stukjes Velours de Panne en als dank (denk ik) kreeg ik deze geweldig mooie AA van haar terug....! Mijn mond viel open van verbazing......! Was dit ook een proefstukje Ellen...? Dan wel een hele mooie.....! Ellen wil met het open frame van Velours de Panne aan de slag. In november plaatste ik foto's van open framewerken, die mijn quiltvriendinnen en ik met elkaar hadden gemaakt. Deze foto's heb ik van deze Blog moeten verwijderen van mevr.Wil Fritsma, omdat zij vond dat dit niet getoond mocht worden, omdat het haar lesmateriaal bevat. Ik had alleen mijn eigen foto's geplaatst, niet de hare. Uit piëteit voor degene die ons aangaf hoe zo'n frame te maken, heb ik de foto's verwijderd.

zondag 3 maart 2013

Punchwerkje.


14 x 14 cm zodat ie in een plastic zakje past, om te versturen. Mijn naaimachine deed weer eens raar, dacht ik, maar dit keer lag het wel aan mezelf.....Ik liet een naald knappen en vervolgens draaide ik de nieuwe naald niet vast genoeg aan, waardoor de naald krom ging staan bij iedere beweging en er vervolgens weer een andere naald in moest......Ja zo blijf je bezig.....