donderdag 28 februari 2013

Ministeck...?


....Neen...maar dat lijkt het wel te zijn, van ver af dan wel....Het is echt geborduurd door Annet....Zij maakte voor mij haar "Face" door eerst een foto te bewerken naar zwart/wit en vervolgens te gaan borduren. Een aantal keren vroeg ze mij geduld te willen hebben, want ze kon er niet constant aan werken.... ! En DAT begrijp ik nu helemaal. Annet en ik zijn beiden lid van de Fibre Fever Yahoogroep.

dinsdag 26 februari 2013

nog wat kaarten.....


Terwijl ik met mijn punchwerkstuk bezig ben, moeten de kaarten ook weer aangevuld worden. Deze heb ik op zwart vilt gepuncht met gebruik van snippers zijdegaren en een leuke bol garen van de Action (geloof ik nog te weten). Jaren geleden deed ik mee aan een lapjesruil en van sommige stofjes kom ik maar niet af. Vandaag heb ik de onderlap gebruikt voor deze kaart. Gaat vanmiddag nog op de post voor een vroeger collegaatje, die ik sinds enige jaren weer regelmatig bezoek.....want wat schetste onze verbazing...ze woont nu 2 kilometer verderop. Beiden zijn we destijds naar Drenthe verhuisd en komen elkaar hier weer tegen....

woensdag 20 februari 2013

Wat ligt er op mijn werktafel.....

de ondergrond
Ik ben nogal gecharmeerd van het werk van Karen Cattoire......Kennen jullie haar werk? Ik heb zojuist een link bij "Nuttige Links" aan de rechterkant van de Blog geplaatst. Op de foto's kan ik niet beoordelen hoe zij te werk is gegaan, maar ik ben gewoon begonnen op een vilten onderlaag en kijk wel waar ik uit ga komen......het is in ieder geval heel erg leuk om te doen. Het werk is natuurlijk nog lang niet af..... Voor het grootste gedeelte heb ik gewerkt met de punchmachine (embellisher)met vooral wol, velours, organza en draden. De bloemen, geknipt uit kant, heb ik gekleurd met Neocolor 11 (Watersoluble) en vervolgens ga ik er nog allerlei kraaltjes en borduursteken aan toevoegen....(wordt vervolg)

maandag 18 februari 2013

Kaart en link


Weer een nieuwe kaart, dit keer gemaakt met de embelishermachine (punchmachine)en gebruik gemaakt van wat "glibberige stofjes", want dat werkt toch wel fijn, zoals voeringstof etc. Verder heb ik nog een link, voor diegene, die maar geen keus kan maken om iets te gaan doen vandaag. Ik waarschuw je wel, dat als je eenmaal gaat kijken, je BLIJFT kijken.....Maar je zult er ongetwijfeld wijzer van worden......:http://www.arttradermag.com/ .Ik heb het overigens ook even aan MIJN NUTTIGE LINKS toegevoegd (rechterkant van deze Blog)

vrijdag 15 februari 2013

Dat heb ik weer


In de veronderstelling dat ik nog snel een page (15 x 15 cm) moest maken voor Mary op de Norfolk Islands (nabij Australië), ging ik helemaal in de stress.....geen inspiratie dus dus dus........zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Dan heb ik hem eindelijk klaar en kom ik er achter dat ie pas de volgende maand de 15e op de plek van bestemming moet zijn..........Maar ik laat het nu wel zien...want ik heb er zo hard aan gewerkt vanmiddag.......Het thema van Mary is "Lavender and old Lace". Hoe ging ik te werk: heb een Frans-talige krantenpagina op stof gedrukt (Google) en er vervolgens Lavendel over heen geprint. Daarna het kant erop gestikt met eronder een paar hoopjes echte Lavendelbloemetjes en dat ruikt toch lekker...Nog wat Lavendelpluimen erbij, zodat alles goed vastzit op de Fast-2-Fuse en toen keek in mijn schrift, waar stond, dat ik een maand te vroeg ben....nou ja zeg.

donderdag 14 februari 2013

Terwijl ik deze


... kaarten plaatste zag ik dat er weer iets veranderd was bij Blogspot....foto's plaatsen gaat nu anders in zijn werk... Er zijn zoveel verjaardagen in deze tijd van het jaar....deze ging vandaag naar Tonny N.....en deze ging op de post voor Wil A., beiden lid van de Nederlandse Fibermailgroep. Ik heb me weer gestort op het punchen met de machine.....Er komen er nog meer hoor......!

woensdag 6 februari 2013

Art-doll swap

Vandaag kwam de Art-doll van Ton bij mij in de bus. Het lijf gemaakt van gebreide stroken van plastictasjes, het hoofd, de armen en benen van vilt en verder een gehaakte sjaal en gehaakte vlechtjes. Leuk gedaan en zij heeft inmiddels een leuk plekje in mijn vensterbank gekregen....... ...vlakbij mijn eigen doll.....en een herrie dat die kletstantes onderling hebben.....haha

dinsdag 5 februari 2013

Fibermailgroep en Art-dolls


Ik heb mee gedaan met het ruilen van Art-dolls binnen de Fibermailgroep. De opdracht was om er twee te maken, waarvan er eentje verstuurd diende te worden en de ander voor mezelf zou blijven. Nou had ik al eens dolls gemaakt en daarvan één behouden, dus heb ik er weer eentje bijgemaakt voor Ellen. Ik hoop dat ze hem/haar vandaag ontvangen heeft. De rechtse is voor Ellen. De afmeting is ongeveer A-5.

maandag 4 februari 2013

Heb het er maar druk mee....


Als je alle kaarten zelf maakt voor jarigen en zieken, kom je er wel achter hoeveel mensen er in deze periode van het jaar jarig zijn. De vorige kaart was voor mijn zus(je) en deze kaart ligt al in de bus mijn vriendin Alma. Beiden zijn vandaag jarig. De verjaardag van mijn zus hebben we zaterdag gevierd.

vrijdag 1 februari 2013

Andere stijl, dan gewoonlijk...


....,maar ik houd zo van die kaarten die gemaakt zijn met gebruik van kant en krantenpapier.....Dit is een klein beginnetje.....Misschien komen er meer.....!