dinsdag 25 september 2012

Jack Russell

Een hele lieve vriendin van ons heeft een paar Jack Russellhondjes, echt hele lieve beestjes. Het leek mij leuk voor haar verjaardag binnenkort er nog een stoffen hondje bij te maken.Het pp-patroontje kwam ik tegen op de site van Ula Lenz en heb het gauw besteld.(Klik de link maar eens aan en via links zie je een heleboel nieuwe mogelijkheden). Ik dacht dat ik er wel even zoet mee zou zijn, maar dat viel heel erg mee. Vorige week vrijdag binnengekregen en vandaag is het al klaar. Alleen weet ik niet wat ik er nu verder mee zal doen. Of ik maak er een miniquiltje van of ik zet het in een lijstje......Heeft iemand een tip voor mij...? Ik hou er niet zo van om iets met randjes af te werken......het zit dan zo opgesloten....! Ik dacht er al aan om het op Fast-2-fuse te strijken en vervolgens door te quilten, maar dan ben je er nog niet... Het geheel is nu 25x25 cm.

zaterdag 22 september 2012

droevige tijd bij de FF-groep

Was het vorige hart voor Ati, deze is voor Anne P. Ook zij verloor onlangs haar man. Dat alles gebeurde in ongeveer drie/vier weken tijd. Hoe verdrietig allemaal..... Ook Anne heel veel sterkte toegewenst......! Dan zou ik nu nog mee kunnen doen bij de Fibermailgroep voor het maken van een Crazy-hart, maar je begrijpt vast wel, dat ik dat wel even voor gezien houd.

donderdag 20 september 2012

hart

Dit is het hart dat ik heb gemaakt voor Ati. Na alle narigheden, heeft ze wel een ruggensteuntje nodig...... ! Ati verloor onlangs haar man, steun en toeverlaat..... Sterkte meid !

vrijdag 14 september 2012

zeemeermin

Onder het genot van de muziek van Mr.Acker Bilk laat ik jullie de page voor Annet zien....ze vroeg om Fantasy en dat hield vele mogelijkheden in: kabouters, feeën, maar ook zeemeerminnen en voor dat laatste heb ik gekozen......! Morgen gaat ie op de post....!

maandag 10 september 2012

Druk weekend

Vrijdagmiddag zijn we op de trein gestapt naar Rotterdam, waar onze vrienden W&I wonen, om bij hun het weekend door te brengen en gezamenlijk de Wereldhavendagen te bezoeken. Dit jaar bestond dat 35 jaar, dus een feestelijk gebeuren.
's Avond maakten wij een tour met de bus naar de 2e Maasvlakte, een rit van drie en een half uur....Op de laatste landtong mochten we er even uit om foto's te maken.Voor de rest van de rit was het verboden uit te stappen. We hadden een zeer aangename reisleider, die al tientallen jaren in dit gebied werkzaam was en daardoor veel uitleg kon geven en nog leuker, anekdotes kon vertellen....Wat je op de laatste foto ziet, zijn de lichtjes van de P&O Ferry naar Engeland.
Zaterdagmorgen zijn we naar de Oude Haven gelopen, waar je ook de Kubuswoningen hebt.Hier begon het traject met optredens van de Shantykoren en markten......
en dit alles richting Maas.....
...waar je vanaf de brug nog meer kon beleven, zoals de demonstraties voor hulpverlening op het water.....
wij moesten echter de hele brug aflopen om vervolgens bij dit prachtig, 100-jarige, schip te komen. Om twee uur vertrokken we weer richting Maasvlakte, dit keer dus per schip.....
We zaten lekker op een bankje, in de zon en zagen o.a. het volgende voorbij komen en varen:
...weliswaar zaten we voor dit plaatje aan de verkeerde kant van het schip, maar zo af toe heb ik wel even de benen gestrekt.....(Lida, herken je dit...?) Dit zijn de laatste flats van Maassluis....... Na twee uur varen mochten we weer voet aan vaste wal zetten, waar we verwelkomd werden door een Shantykoor en waar we een versnapering konden kopen. Ook waren hier demonstraties van de brandweer te zien. Tegen half vijf met de bus naar de 2e Maasvlakte....
...waar deze stoomtrein ons op stond te wachten. Die zou ons weer terug naar Rotterdam Centraal gaan brengen (foto is gemaakt op het Centraal station).
...onderweg hebben genoten van een heerlijk wijntje....!
Zondagmorgen zijn we via het park naar de haven gelopen, waar de Marine overal demonstraties gaf.
Hier een onderzeeër, die bezichtigd mocht worden.
Onder luid getoeter kwam hier de "Pride of Rotterdam" (ook een P&O Ferry)voorbij....wat een herrie.....
...nog wat Marineschepen....
...en andere sfeerplaatjes.....
Kortom het was weer een heerlijk weekendje weg, maar dit keer heel vermoeiend.....we hebben wel veel in trams gezeten, maar ook ontzettend veel gelopen. Zondagavond laat waren we weer thuis....en heb nu weer heel wat bij te lezen......!

woensdag 5 september 2012

Een nare virus.......

....deed weer eens zijn werk....Nee, niet bij mij persoonlijk, maar onze pc werd weer eens belaagd...Vrijdagmorgen kwam er een melding van AVG dat ze een virus hadden ondervangen en of wij die maar even in quarantaine wilden zetten.....zo gedaan en vervolgens opnieuw opstarten en toen nog eens een keer en hups.....het complete Windows lag eruit.....Wij konden er geen kant meer mee op. Onze zoon had vervolgens weer eens werk van ons.....pfff. Gisteravond was de pc weer aangesloten.....! Maar wat heb je dan veel om in te halen..en te lezen....! Hiernaast zie je een foto van het gemaakte gezicht van Mary van de Norfolk Islands. Ik vind het zo leuk gedaan, de rimpels in haar gezicht heeft ze opgevangen door haar levensloop er in te schrijven...niet dat ik dat lezen kan, maar het geeft een heel leuk effect en dat op 15 x 15 cm.
Dit is de rode opdracht, waarover ik het laatst had, een kaart van 20 x 15 cm. Rood met goud voor Marjan, die 15 september haar eigen quiltatelier opent in Oosterhesselen, onder de naam "Quiltproof". Met ons groepje van vier, waaronder Marjan, komen we wekelijks een avond bij elkaar om te werken aan diverse eigen projectjes. De overige drie hebben haar gisteravond de, voor haar gemaakte werkjes, aangeboden, zodat ze er een mooi plekje voor vrij kan maken, voor de opening. Ja ja....wij willen ook graag aandacht, dat begrijp je nu inmiddels wel....! haha.
De vorige foto laat moeilijk zien, hoe het gemaakt is....deze laatste foto heb ik niet bewerkt voor de juiste kleur en zie je meer.....